Ananas med rom & kokos
Facebook Twitter

Dessert

Ananas med rom & kokos

I receptet för Ananas med rom & kokos behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 3.14
    7 röster
    35 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl strösocker
    • 4 dl kokosflingor
    • 1 st ananas
    • 3 dl strösocker
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st vaniljstång
    • 3 msk rom, mörk
    • vaniljglass
    • mynta

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 175°C.
    2. Smält smör och ställ åt sidan. Tillsätt ägg, socker och kokosflingor.
    3. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtpapper.
    4. Grädda i ugnen i ungefär 10-12 minuter. Låt stelna.
    5. Skala och dela ananasen i fyra klyftor. Ta bort stammen i mitten.
    6. Karamellisera sockret, vaniljstången och hälften av vattnet i en kastrull på medelhög temperatur till en ljusbrun karamell.
    7. Dra av kastrullen från värmen, tillsätt rom och resterande vatten. Lägg sedan i ananasen.
    8. Låt ananasen sjuda under någon minut på medeltemperatur på spisen, alternativt baka i ugn.

    Servera ananasen ljummen med kokostoppar, vaniljglass och mynta. 

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Crème brulee med vanilj och hallon

    Recept

    Grillad Peach Melba

    Recept

    Hallon- och citrondessert

    Recept

    Citruspannacotta med karamelliserad vit choklad

    Recept

    Julig äppelpaj

    Recept

    Chokladtryffel med kardemumma och kanel

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera