1 / 8

Lägg den kokta hummern på en skärbräda med ryggen uppåt och sträck ut stjärten.

2 / 8

Sätt spetsen i ”korset” på ryggskölden. Tryck ner kniven bestämt och dela på stjärten. 

3 / 8

Vänd hummern och dela sedan kroppen på samma sätt som stjärten.

4 / 8

Ta bort magsäcken på båda halvorna. Ta bort tarmen om det behövs

5 / 8

Öppna klorna genom att skära eller slå med kniven. En nötknäppare, eller hammare, fungerar också bra. Gör samma sak med leden så att man kan komma åt det goda kloköttet. En hummergaffel är perfekt för att komma åt i alla skrymslen och vrår.

6 / 8

Ta ur stjärten.

7 / 8

Hummersmöret och rommen (om det är en hona) är riktiga delikatesser, så missa för allt i världen inte dessa.

8 / 8

Allt i kroppen går att äta när matsäcken är urtagen. Glöm inte att det även finns mycket gott kött i benen och benfästena. Här är alla medel tillåtna - mun, tänder eller en hummergaffel - allt för att inte några ljuvligheter ska förgås

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera