Kockskolan

Lilla skaldjursskolan

Skaldjur från den svenska västkusten anses av många vara världens bästa. Allt tack vare Atlantens salta och kalla vatten som gör köttet fastare och mer aromatiskt. Enligt gammal sed är det månaderna med ”R” som är den bästa tiden att äta skaldjur, men nu för tiden går det faktiskt att få tag i fina skaldjur året om. Här visar vi dig steg för steg hur du delar en hummer, kommer under skalet på en krabba och hur du tillagar musslor. Följ våra råd och vi lovar att både dina gäster och smaklökar kommer att bli imponerade.

Hummerskola

Dela en hummer

Här går vi igenom hur man dela en hummer på bästa sätt.

Krabbskola

Dela en krabba

Såhär kommer du in under skalet på en krabba.

Pilgrimsskola

Öppna en pilgrimsmussla

Med några enkla handgrepp öppnar du din pilgrimsmussla.

Musselskola

Koka musslor

Bästa tipsen på hur du hanterar färska musslor innan kokning.

Recept

Brynt pilgrimsmussla med grönsakssmör

Recept

Fänkålsdoftande Musselsoppa

Bong Touch of Taste

Våra fonder

Recept

Fiskgryta med hummer och fänkål

Recept

Skaldjurssås med cognac

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera