Såshjälpen

Första såshjälpen

Såsen smakar inget – Smaka av med lite flytande fond, kanske en skvätt konjak eller lite av din favoritsoja.

Såsen är för salt - Prova att koka med 1–2 skalade potatisar, de suger nämligen upp det överflödiga saltet. När sältan är lagom plockar man ur potatisen.

Såsen blir för stark - Späd med lämplig mejeriprodukt eller utspädd fond.

Såsen blir för tjock - Späd med vätska, till exempel vin, grädde eller utspädd fond.

Såsen blir för tunn - Lägg i en klump beurre manié, eller rör ner lite mjöl i vatten eller mjölk och sedan vispa ner i såsen, s k toppredning.

Såsen klumpar sig - Sila såsen genom en trådsil eller tesil.

 

 

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera