Kockskolan

Fond – ett multiverktyg

För en kock är fonden ett av de viktigaste verktygen.

Våra fonder är utvecklade för att kunna vara ett hjälpande verktyg till dig i köket.
Fonden hjälper dig att sätta smak på alla dina maträtter. Det kan innebära att ibland startar du med fond och ibland slutar du med fond. Både i såsen, soppan, kalla rätter och till sommargrillen hjälper fonden dig att hitta rätt smakprofil. Vi vill visa fyra olika sätt att använda fonden på.

 

Dosering

Ta 1,5 msk fond till 5dl vätska om du vill späda fonden.

Dosering

Du kan också bara droppa i direkt från flaskan. Börja att droppa i och smaka av med en matsked i taget och känn hur smaken lyfter.

Dosering

Salta sparsamt eftersom det finns salt i fonden.

Dosering

1,5 msk fond har samma koncentration som en buljongtärning.

Kockskolan

Använd fonden som en ingrediens

Kockskolan

Smaka av med fond på slutet

Produkter

Lyft smaken med våra fonder

Kockskolan

Använd fonden för att ersätta ingredienser/mixa fonder

Kockskolan

Fond som bas/koka med fond

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera