Rostad grön sparris med hasselnötter och ramslöksaioli
Facebook Twitter

Grön mat

Rostad grön sparris med hasselnötter och ramslöksaioli

I receptet för Rostad grön sparris med hasselnötter och ramslöksaioli rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.00
    1 röster
    25 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 20 st sparris, grön
    • 3 msk rapsolja
    • 0.5 dl hasselnötter, grovt delade
    • 2 st äggulor
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 3 dl rapsolja
    • 2 knippen ramslök
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 0.5 knippe bladpersilja, färsk
    • citronsaft
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Värm en panna och torrosta hasselnötterna, lägg i en skål.
    2. Värm pannan med rapsolja och rosta sparrisen i oljan, medelstark värme.
    3. Plocka persiljeblad och skär dem fint.
    4. Finhacka ramslökarna.
    5. Vispa samman äggulor, italyfond och ramslök.
    6. Tillsätt oljan i en tunn och fin stråle och avsluta med att smaka av med citronsaft, salt och peppar.

    Ingående produkter

    Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Plommonchutney

    Recept

    Pizza med kronärtor och mozzarella

    Recept

    Inlagd grillad zucchini

    Recept

    Vegetarisk Korma Curry

    Recept

    Semitorkade cocktailtomater

    Recept

    Rabarberchutney

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera