Viltmansbiff
Facebook Twitter

Viltkött, Gryta

Viltmansbiff

I receptet för Viltmansbiff rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.00
    9 röster
    1 tim 30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g innanlår av hjort eller rådjur
    • 800 g potatis
    • 3 st lökar, gula
    • 4 msk smör att steka i
    • 5 dl öl, mörkt
    • 2 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
    • 4 dl vatten
    • 200 g champinjon eller ostronskivling
    • 2 msk persilja, färsk hackad
    • 1 msk timjan, färska blad

    Gör så här

    1. Putsa och skär köttet i tunna skivor.
    2. Skala och skär potatis och lök i cm-tjocka skivor.
    3. Bryn köttet i 2 msk smör i en gryta och tillsätt potatis och lök.
    4. Slå på öl, viltfond och vatten. Se till att vätskan täcker köttet och potatisen. Låt koka upp.
    5. Låt allt puttra under lock i ca 45 min tills köttet är mört.
    6. Stek svampen i 2 msk smör och rör ner det i grytan.
    7. Servera grytan i djupa tallrikar med hackad persilja och timjan.

    Ingående produkter

    Viltfond med Kantarell
    comments powered by Disqus

    Recept

    Viltgryta med betor

    Recept

    Plommonspäckad viltstek

    Recept

    Helstekt vildsvinsrygg

    Recept

    Viltgryta med smak av Kantarell

    Recept

    Hjort-Wallenbergare med smörstekta kantareller

    Recept

    Kryddstekt rådjursfilé med enbärsgräddsås och äppelchutney

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera