Jordärtskockssoppa
Facebook Twitter

Soppa

Jordärtskockssoppa

I receptet för Jordärtskockssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.43
    14 röster
    30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 msk smör
    • 400 g jordärtskockor, skalade och tärnade
    • 1 dl schalottenlök, hackad
    • 2 dl vispgrädde
    • 2 dl vitt vin
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • salt och peppar
    • Till servering
    • pumpapesto, tärnat bacon eller crème fraiche och parmaskinka

    Gör så här

    1. Fräs skockor och lök i smör utan att de får färg.
    2. Tillsätt vinet och låt det koka samman något.
    3. Späd med grädde och fond och låt koka på svag värme tills grönsakerna blivit mjuka.
    4. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
    5. Servera tillsammans med någon topping.

    Toppa gärna soppan med pumpapesto, tärnat bacon eller crème fraiche och parmaskinka

    Ingående produkter

    Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Laxsoppa

    Recept

    Kycklingsoppa med kokos och lime

    Recept

    Slät blomkålssoppa

    Recept

    Hummersoppa med sparris och citron

    Recept

    Krämig hummersoppa

    Recept

    Asiatisk hummersoppa med citrongräs

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera