Kronärtskockscréme med citron och vitlök
Facebook Twitter

Sås, Tillbehör

Kronärtskockscréme med citron och vitlök

I receptet för Kronärtskockscréme med citron och vitlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Receptet ger ca 2,5 dl färdig créme. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.50
    2 röster
    20 min
    Antal portioner: 6

    Ingredienser

    • 1 burk kronärtskocka i vatten
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 2 msk kruspersilja, färsk finhackad
    • 1 msk citronskal, finrivet av ekologiska citroner
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 0.5 dl crème fraiche, 34%
    • 0.5 dl majonnäs
    • salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • örter, färska till garnering

    Gör så här

    1. Låt skockorna rinna av ca 15 min för att såsen inte ska bli för lös.
    2. Mixa skockorna till en slät créme.
    3. Blanda i persilja, vitlök, citron, creme fraiche, fond och majonnäs och mixa tills det blir jämnt och fint.
    4. Smaka av och låt vila en stund.
    5. Häll upp i skål och ringla över olivolja.
    6. Avsluta med en knippe örter.

    Ingående produkter

    Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Löksås med timjan

    Recept

    Bearnaisesås

    Recept

    Rödvinssås

    Recept

    Äppel- och gurktzatziki

    Recept

    Hoisindressing

    Recept

    Kryddsmör, Grön chilismör

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera