Hummersås
Facebook Twitter

Sås

Hummersås

I receptet för Hummersås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.00
    0 röster
    25 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 st lök, gul finhackad
    • 1 st morot, liten
    • 1 st palsternacka, liten
    • 0.25 st fänkål
    • 1 st vitlöksklyfta, liten
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 dl vitt vin
    • 1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 1 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Grovhacka grönsakerna och fräs i en gryta tillsammans med tomatpuré utan att den tar färg.
    2. Tillsätt vin, hummerfond, vatten och grädde, låt sjuda i 10 minuter.
    3. Smaka av med nymald svartpeppar och tillsätt eventuellt mer hummerfond.
    4. Sila såsen. Red av med lite majsstärkelse utrörd i vatten om såsen är för tunn.

    Ingående produkter

    Hummerfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Päron- och plommonchutney

    Recept

    Gräddsås

    Recept

    Saffran & fänkålssås

    Recept

    Bolognese på linser

    Recept

    Balsamicoreduktion

    Recept

    Hollandaisesås med smak av dill

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera