Mustig köttgryta med rotfrukter
Facebook Twitter

Nötkött, Gryta

Mustig köttgryta med rotfrukter

I receptet för Mustig köttgryta med rotfrukter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.62
    53 röster
    3 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 700 g högrev
    • 7 dl vatten
    • 0.5 dl Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 st lök, gul
    • 3 st morötter
    • 100 g rotselleri
    • 100 g palsternacka
    • 5 st vitpeppar, hel
    • 6 st lagerblad

    Gör så här

    1. Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta.
    2. Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet.
    3. Koka upp och tag bort skummet , koka sedan på svag värme i ca 1 timme
    4. Skala lök, morötter och rotselleri och skär dem i grova bitar.
    5. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad.
    6. Låt koka vidare i 0.5 timme eller tills köttbitarna är möra.
    7. Avsluta med att smaksätta med kalvfond, salt och nymalen svartpeppar
    8. Servera med kokt potatis

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Kålpudding

    Recept

    Köttgryta med timjan och paprika

    Recept

    Köttfärssås, långkok - Bolognese

    Recept

    Grillad biff med kantarellpotatisgratäng och kålrabbi

    Recept

    Oxgryta med choklad

    Recept

    Köttbullar

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera