Mustig köttgryta med rotfrukter
Facebook Twitter

Nötkött, Gryta

Mustig köttgryta med rotfrukter

I receptet för Mustig köttgryta med rotfrukter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.70
    30 röster
    3 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 700 g högrev
    • 7 dl vatten
    • 0.5 dl Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 st lök, gul
    • 3 st morötter
    • 100 g rotselleri
    • 100 g palsternacka
    • 5 st vitpeppar, hel
    • 6 st lagerblad

    Gör så här

    1. Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta.
    2. Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet.
    3. Koka upp och tag bort skummet , koka sedan på svag värme i ca 1 timme
    4. Skala lök, morötter och rotselleri och skär dem i grova bitar.
    5. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad.
    6. Låt koka vidare i 0.5 timme eller tills köttbitarna är möra.
    7. Avsluta med att smaksätta med kalvfond, salt och nymalen svartpeppar
    8. Servera med kokt potatis

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

    Recept

    Potatisgratäng

    Recept

    Pepparstekt oxfilé med schalottenlöksabayonne och syltade ...

    Recept

    Stora köttbullar med kantarellsås

    Recept

    Timjanglacerad kalvfilé med rödvinskokt smålök

    Recept

    Hackebiff med löksky