Köttgryta med timjan och paprika
Facebook Twitter

Nötkött, Gryta

Köttgryta med timjan och paprika

I receptet för Köttgryta med timjan och paprika rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.75
    52 röster
    2 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 500 g oxgrytbitar
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 3 kvistar timjan, färsk
    • 1.5 dl vatten
    • 6 st schalottenlökar
    • 100 g bacon
    • 1 st paprika, röd
    • 10 st champinjoner, färska
    • 2 dl grädde
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
    2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta.
    3. Häll på vatten, timjan och fond, låt koka under lock i ca 1.5 timmar.
    4. Mot slutet av kokningen tillsätt bacon/paprika/lökfräset och grädde.
    5. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
    6. Servera med ris och grönsallad.

    Ingående produkter

    Oxfond med rödvin
    comments powered by Disqus

    Recept

    Pulled beef burger

    Recept

    Grillad hamburgare med vitlöksdressing

    Recept

    Oxgryta med chili och kanel

    Recept

    Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

    Recept

    Juliga köttbullar

    Recept

    Potatisgratäng

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera