Köttfärsgryta
Facebook Twitter

Nötkött, Gryta

Köttfärsgryta

I receptet för Köttfärsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.64
    36 röster
    25 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 500 g nötfärs
    • 1 msk smör
    • 1 stor lök, strimlad
    • 100 g svamp, t ex shiitake
    • 1 tsk tomatpuré
    • 1 msk persilade, torr krydda
    • 3 dl vatten
    • 1 msk soja, japansk
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 dl crème fraiche
    • salt
    • peppar
    • koriander, färsk
    • salladslök, strimlad
    • Till servering
    • ris, potatis eller nudlar

    Gör så här

    1. Stek köttfärsen i smöret på hög värme i en gryta. Rör med en visp så att färsen blir smulig.
    2. Lägg i lök och svamp och stek ytterligare några minuter.
    3. Rör i tomatpuré och persilade, slå i vatten, soja och fond. Låt det koka 10 minuter utan lock.
    4. Rör i crème fraiche och låt det koka upp, smaka av med fond, salt och peppar.
    5. Strö över koriander och salladslök.
    6. Servera tillsammans med ris, potatis eller nudlar.

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Entrecôte på spett med chiliteriyaki

    Recept

    Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

    Recept

    Grillad hamburgare med vitlöksdressing

    Recept

    Biffgryta Dijon

    Recept

    Pulled beef burger

    Recept

    Kåldolmar

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera