Chiligryta
Facebook Twitter

Nötkött, Gryta

Chiligryta

I receptet för Chiligryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.71
    21 röster
    20 min+45 min kokning
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 500 g nötfärs, grovmalen
    • 2 msk olja
    • 500 g rotfrukter, t ex rotselleri, palsternacka och morot
    • 1 st lök
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 0,5-1 st röd chili, färsk (spansk peppar)
    • 1 tsk oregano
    • 1 tsk spiskummin, hel
    • 2 msk smör
    • 400 g krossade tomater av bra kvalitet
    • 2 msk tomatpuré
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond
    • 1 msk honung
    • 400 g vita böner, kokta, avrunna
    • 1-3 tsk tabasco
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek färsen smulig, ställ den sedan åt sidan.
    2. Skala rotfrukterna och skär i fina kuber (ca 0,5*0,5 cm).
    3. Skala och finhacka lök och vitlök.
    4. Hacka chilin.
    5. Hetta upp 2 msk smör i en kastrull och fräs rotfrukter, lök, vitlök och chili några minuter.
    6. Tillsätt oregano, spiskummin och tomatpuré och fräs ytterligare några minuter.
    7. Rör i färsen och tillsätt krossade tomater och fond.
    8. Fyll på med lite vatten om det behövs, vätskan skall täcka kött och grönsaker.
    9. Låt grytan koka sakta i ca 40 minuter under lock, rör om då och då.
    10. Ta av locket, tillsätt bönorna och låt grytan koka ytterligare 5 minuter.
    11. Smaka av med honung, salt, peppar, fond och tabasco.
    12. Servera grytan tillsammans med valfritt tillbehör.

    Ingående produkter

    Oxfond med rödvin
    comments powered by Disqus

    Recept

    Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök

    Recept

    Grillad flankstek

    Recept

    Biffgryta Dijon

    Recept

    Pannbiff

    Recept

    Oxfilé med svamp, rödvinssås och rotfruktskaka

    Recept

    Marockansk oxgryta med aprikoser

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera