Krämig kycklinggryta
Facebook Twitter

Kyckling, Gryta

Krämig kycklinggryta

I receptet för Krämig Kycklinggryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.62
    114 röster
    1 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 500 g kycklinglår, skinn- och benfria
    • 2 st schalottenlökar i klyftor
    • 2 st palsternackor, små i kuber
    • 10 st champinjoner, små färska
    • 1 msk smör
    • 2 dl vitt vin
    • 2 msk dijonsenap
    • 3 dl grädde
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond
    • flingsalt och svartpeppar
    • 2 msk dragonblad, färska

    Gör så här

    1. Hetta upp smöret i en kastrull.
    2. Bryn kyckling och grönsaker tills det fått fin färg.
    3. Häll i vinet och senapen, rör om och låt det koka någon minut.
    4. Rör i grädden och fonden och låt det sjuda sakta i ca 30 min.
    5. Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.
    6. Rör i dragonbladen och servera grytan tillsammans med pressad potatis.

      Tips – Skiva chili och salladslök tunt och lägg en stund i isvatten. Perfekt som dekoration precis
      innan servering.

    Ingående produkter

    Kycklingfond Ekologisk Kycklingfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Touch of Chicken Curry

    Recept

    Kycklinggratäng

    Recept

    Pot au Feu med senaps- och schalottenlöksgrädde

    Recept

    Hel ugnsrostad jul-anka

    Recept

    Thai-inspirerad Kycklinggryta

    Recept

    Sesam- och teriyakikyckling

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera