Älggryta med blåbär och lingon
Facebook Twitter

Gryta

Älggryta med blåbär och lingon

I receptet för Älggryta med blåbär och lingon rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 5.00
    1 röster
    1 tim 30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 500 g älggrytbitar
    • 2 små gula lökar
    • 2 små palsternackor
    • 2 små morötter
    • 1 bit rotselleri
    • 2 msk smör
    • 2 msk tomatpuré
    • 2 st lagerblad
    • 1 kvist timjan
    • 2 dl rött vin
    • 2 msk Bong Touch of Taste Viltfond
    • 1 dl lingon, färska eller frysta
    • 1 dl blåbär, färska eller frysta
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Skala och skär lök och rotfrukter i fina bitar.
    2. Bryn köttet och grönsakerna i smöret tills det fått fin färg.
    3. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt det steka ytterligare 1 minut.
    4. Slå i vin och fond, tillsätt vatten tills det täcker kött och grönsaker. Låt det koka ca 1-1,5 timme tills köttet är mört.
    5. Rör i bären och smaka av med salt och peppar.
    6. Servera tillsammans med kokt potatis eller ris och lite extra bär på toppen.

    Ingående produkter

    Viltfond med Kantarell
    comments powered by Disqus

    Recept

    Köttfärsgryta

    Recept

    Viltmansbiff

    Recept

    Thai torskgryta

    Recept

    Viltgryta med smak av Kantarell

    Recept

    Långstekt fläskkarré (American pulled pork)

    Recept

    Vegetarisk halloumigryta

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera