Ugnsrostade rotfrukter
Facebook Twitter

Grön mat

Ugnsrostade rotfrukter

I receptet för Ugnsrostade rotfrukter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.00
    6 röster
    15 min + 20 min stekning
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1,2 kg rotfrukter, lök och kål
    • Smaksättning
    • 4 msk rapsolja, kallpressad
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologiska Grönsaksfond
    • 2 tsk ingefära, mald
    • 1 tsk kardemumma
    • 1 msk citronskal, rivet
    • Till servering
    • yoghurt smaksatt med citron

    Gör så här

    1. Skär grönsakerna i fina bitar och lägg dem i en ugnsfast form.
    2. Vispa samman smaksättningen och ringla den över grönsakerna.
    3. Rosta grönsakerna i ugn, 200 grader i ca 20 minuter.

    Servera gärna grönsakerna tillsammans med yoghurt smaksatt med citron.

     

    Ingående produkter

    Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Pasta Alfredo

    Recept

    Halloumi Stroganoff

    Recept

    Matig grönsaksgryta

    Recept

    Potatisgratäng

    Recept

    Vegetarisk lasagne med fetaost och oliver

    Recept

    Hemgjorda Gnocchi

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera