Rotfruktsgyta
Facebook Twitter

Grön mat, Gryta

Rotfruktsgyta

I receptet för Rotfruktsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.45
    11 röster
    30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 800 g rotfrukter, t ex palsternacka, morötter, rotselleri, purjolök
    • 2 msk vitlök, hackad
    • 3 msk lök, hackad
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk tomatpuré
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 8 dl vatten
    • 400 g kikärtor, avrunna och kokta
    • salt
    • peppar
    • Till servering
    • yoghurt
    • bröd

    Gör så här

    1. Hetta upp oljan i en kastrull, sautera grönsakerna, vitlöken och löken sakta i 5 minuter.
    2. Tillsätt tomatpurén och sautera ytterligare några minuter.
    3. Slå i kikärtor, vatten och fond, låt det koka sakta i ca 15 minuter tills rotfrukterna känns lagom mjuka.
    4. Smaka av med salt, peppar och fond.

    Servera gärna grytan med yoghurt och bröd.

    Ingående produkter

    Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Matig grönsaksgryta

    Recept

    Nudlar och grönsaker i buljong

    Recept

    Raggmunk med fläsk

    Recept

    Blomkålskorma

    Recept

    Slät blomkålssoppa

    Recept

    Rödbetor med fetaost

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera