Grön Chiligryta
Facebook Twitter

Grön mat, Gryta

Grön Chiligryta

I receptet för Grön Chiligryta rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.38
    29 röster
    1 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 msk rapsolja
    • 1 st lök, gul hackad
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 2 st sötpotatisar, små skalade och tärnade
    • 1 st chili, grön tunt skivad
    • 1 st paprika, röd liten i 1 x 1 cm tärningar
    • 1 st paprika, gul liten i 1 x 1 cm tärningar
    • 1 bit zucchini, i 1 x 1 cm tärningar
    • 400 g bönor, t ex pinto eller cannellini, kokta avrunna
    • 400 g tomater, krossade på burk
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • kryddor
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk spiskummin, mald
    • 1 tsk paprikapulver, rökt
    • 1 st kanelstång
    • 1 st stjärnanis
    • salt och svartpeppar
    • Till servering
    • korianderblad, färska (alt persilja)
    • kruspersilja, friterad
    • gräddfil
    • pumpakärnor, rostade

    Gör så här

    1. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök och potatis några minuter.
    2. Lägg i kryddorna och låt de fräsa ytterligare en minut.
    3. Tillsätt alla övriga ingredienser och späd med vatten tills det täcker ytan. Låt det sjuda sakta tills konsistensen blivit krämig och potatisen blivit mjuk, ca 30 minuter.
    4. Smaka av med kryddorna, fond och buljong.
    5. Servera chilin överströdd med korianderblad och persilja samt en klick gräddfil.

    Ingående produkter

    Grönsaksfond Brynt Schalottenlökfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Äppel- och gurktzatziki

    Recept

    Pumpasoppa

    Recept

    Plommonchutney

    Recept

    Hemgjorda Gnocchi

    Recept

    Rabarberchutney

    Recept

    Rostad grön sparris med hasselnötter och ramslöksaioli

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera