Bolognese på linser
Facebook Twitter

Grön mat, Sås

Bolognese på linser

I receptet för Bolognese på linser rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.00
    14 röster
    35 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 st morot
    • 1 st gul lök
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 2 msk rapsolja
    • 1,5 dl linser, svarta
    • 500 g tomater, krossade
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 1 msk balsamvinäger
    • salt och peppar
    • Till servering
    • spaghetti
    • parmesan
    • basilika

    Gör så här

    1. Skala och riv moroten grovt.
    2. Skala och hacka lök och vitlök.
    3. Fräs allt i olja i en kastrull och tillsätt linser, krossad tomat, 3 dl vatten, fond, vinäger och smaksätt med salt och peppar.
    4. Låt det sjuda under lock i 20-25 minuter eller tills du tycker linserna har fått bra konsistens.
    5. Smaka av med salt, peppar och fond.
    6. Servera såsen till spaghetti och toppa den med riven parmesan och basilika.

    Ingående produkter

    Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Fänkåls-slaw

    Recept

    Medelhavspytt

    Recept

    Grön Chiligryta

    Recept

    Vegetarisk Korma Curry

    Recept

    Tomatsallad med örtolja

    Recept

    Raggmunk med fläsk

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera