Aubergineburgare med fetaost
Facebook Twitter

Grön mat

Aubergineburgare med fetaost

I receptet för Aubergineburgare med fetaost rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.50
    2 röster
    20 (varav 5 minuter grillning)
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 12 st aubergine, halvcentimeter tjocka skivor
    • 100 g fetaost, smulad
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk vitvinsvinäger, mild
    • 2 tsk vitlök, riven
    • 2 msk basilika, finhackad
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • flingsalt och svartpeppar
    • Till servering
    • salladsgrönsaker
    • hamburgerbröd
    • dressing

    Gör så här

    1. Vispa samman olja, vinäger, vitlök, basilika och fond, smaka av med salt och peppar.
    2. Pensla auberginen med marinaden, grilla den på het grill någon minut på varje sida.
    3. När auberginen har fått fin färg så lägg på osten. Låt det ligga på grillen tills osten börjar smälta.
    4. Stapla 3 aubergineskivor på varandra.
    5. Montera fina burgare med bröd, grönsaker, aubergine och dressing.

    Ingående produkter

    Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Daal – linssoppa med kanel och ingefära

    Recept

    Coleslaw med schalottenlök och apelsin

    Recept

    Kryddpicklad rödlök

    Recept

    Pumpapesto

    Recept

    Vegetarisk "Senapssill" med aubergine

    Recept

    Potatispakora med yoghurtdip

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera