Leverpastej med kapris
Facebook Twitter

Fläskkött

Leverpastej med kapris

I receptet för Leverpastej med kapris rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.00
    1 röster
    1 tim 30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 2 st lökar, gula små
    • 2 msk smör
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 2 msk flingsalt
    • 300 g grislever
    • 150 g karré, benfri
    • 5 st ansjovisfiléer, små
    • 2 dl vispgrädde, 40%
    • 3 st ägg
    • 2 msk vetemjöl
    • 4 msk farinsocker
    • 1 dl kapris, väl avrunnen
    • svartpeppar

    Gör så här

    1. Skiva löken och stek den sakta i smöret i 5 minuter, tillsätt fonden och ställ åt sidan.
    2. Putsa levern och skär köttet i mindre bitar. Salta.
    3. Mal lök och spadet, levern, köttet och ansjovisen 2 gånger genom köttkvarnen på grova skivan.
    4. Tillsätt kapris, grädde, ägg, mjöl, farin och några varv på svartpepparkvarnen och blanda väl.
    5. Provstek en liten klick av smeten för att kontrollera kryddningen.
    6. Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.
    7. Slå smeten i mindre formar.
    8. Baka pastejen i 50 minuter i 150 grader.
    9. Kontrollera att pastejen är helt genombakad.
    10. Låt svalna och servera.

    Ingående produkter

    Brynt Schalottenlökfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Helgrillad fläskkarré med rosmarin & vitlök

    Recept

    Köttbullar utan lökbitar

    Recept

    Riddare med skinka och gorgonzola

    Recept

    Kantarelldoftande fläskfilé i panna

    Recept

    BBQ-glacerad fläskkarré med örtkryddad färskost

    Recept

    Grönkålsfrittata

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera