Kryddiga köttbullar i tomatsås
Facebook Twitter

Fläskkött, Sås, Nötkött

Kryddiga köttbullar i tomatsås

I receptet för Kryddiga köttbullar i tomatsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond i köttbullarna och Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond i Tomatsåsen för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.42
    12 röster
    25 min köttbullarna + 30 min tomatsåsen
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • Köttbullar
    • 600 g nöt- eller blandfärs
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1-4 tsk sambal oelek
    • 6 st salladslökar, hackade
    • 2 st ägg
    • salt och svartpeppar
    • olja till stekning
    • Tomatsås
    • 1 msk vitlök, hackad
    • 1 dl schalottenlök, finhackad
    • 1 msk olivolja, kraftig
    • 5 dl krossade tomater av bästa kvalitet
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 0,5-1 tsk pepperoncino (torkad chili)
    • 1 msk balsamicovinäger
    • 2 msk basilikablad, strimlade
    • 1 msk oreganoblad, strimlade
    • salt och svartpeppar
    • socker

    Gör så här

    Köttbullar

    1. Blanda samman alla ingredienser, krydda med salt och svartpeppar.
    2. Blir färsen för hård, tillsätt lite vatten.
    3. Forma lite större köttbullar, platta till dem något och stek dem sedan i olja.
    4. Servera köttbullarna rykande heta i tomatsås.

    Tomatsås

    1. Fräs vitlök och lök i olivolja på försiktig värme, tillsätt tomater, chili, fond, några nypor salt samt svartpeppar.
    2. Låt det sjuda sakta i ca 25 minuter.
    3. Tillsätt vinäger och örter och låt det koka upp.
    4. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt vinäger och en nypa socker.

    Ingående produkter

    Kalvfond Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Västerbottenpiccata med tomatsås

    Recept

    Köttfärssås, vardag - Bolognese

    Recept

    Korv Stroganoff

    Recept

    Pannbiff

    Recept

    Kålpudding

    Recept

    Fläskkotlett med lök, soja och lime

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera