Krämig gryta med mandel och russin
Facebook Twitter

Fläskkött, Gryta

Krämig gryta med mandel och russin

I receptet för Krämig gryta med mandel och russin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 2.30
    10 röster
    1 tim 10 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 700 g fläskkarré
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl sötmandel, skalad
    • 2 dl grädde
    • 3 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 dl russin
    • 1 tsk ingefära, färsk riven
    • 1 bit purjolök
    • ev maizena
    • salt och peppar
    • Till servering
    • kokt potatis och pressgurka

    Gör så här

    1. Tärna fläskkarrén i 2x2 cm stora bitar. Bryn i smöret tillsammans med mandel.
    2. Tillsätt fond, vatten och vispgrädde. Låt koka upp och låt sjuda sakta i ca 60 minuter.
    3. Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
    4. Om du vill ha tjockare sås i gryta , går det bra att reda av med maizena mot slutet.

    Servering

    Servera med kokt potatis och pressgurka (recept finns i vår receptbank).

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Touch of Larb Moo

    Recept

    Grytstekt fläskkarré smatsatt med örter, vitlök och plommon

    Recept

    Grov leverpastej

    Recept

    Fläskfilé Manilla style

    Recept

    Köttfärssås, vardag - Bolognese

    Recept

    Köttbullar

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera