Köttfärssås, vardag - Bolognese
Facebook Twitter

Fläskkött, Sås, Pastarätter, Gryta

Köttfärssås, vardag - Bolognese

I receptet för en riktigt god Bolognese i vardagen rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.83
    63 röster
    40 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 400 g blandfärs
    • 1 st lök, gul
    • 1 st morot
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 2 msk olivolja
    • 3 msk tomatpuré
    • 400 g tomater, krossade på burk
    • 1 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond
    • 2 tsk oregano, torkad
    • 1 krm timjan, torkad
    • 1 st lagerblad
    • svartpeppar, grovmald efter smak

    Gör så här

    1. Finhacka lök och morot så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
    2. Riv ner vitlöksklyfta och tillsätt kryddorna. Låt fräsa med en minut.
    3. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar.
    4. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med .
    5. Häll i kalvfond, vatten och krossad tomat.
    6. Låt puttra under lock i minst 20 minuter till en simmig konsistens.
    7. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    Ingående produkter

    Kalvfond Ekologisk Köttfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Pannbiff

    Recept

    Långkål i ugn med bacon

    Recept

    Dansk fläskstek med knaprig svål

    Recept

    Choucroute

    Recept

    Ost & skinkpaj

    Recept

    Penne all 'Arrabbiata

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera