Kåldolmar
Facebook Twitter

Fläskkött, Nötkött

Kåldolmar

I receptet för Kåldolmar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.62
    21 röster
    1 tim 40 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • Kåldolmar
    • 1 st vitkålshuvud, litet
    • 600 g blandfärs
    • 1 st lök, gul finhackad
    • 1 st potatis, stor kall pressad
    • 1 dl ströbröd
    • 2 dl mjölk, 3%
    • 2 st ägg
    • 3 msk soja, japansk
    • 1.5 msk sirap
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • smaka av med smör, farin, salt, peppar och ev mer fond
    • Sky
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 4 dl vatten
    • 2 kvistar timjan, färsk
    • 1 st lagerblad
    • Till servering
    • pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka

    Gör så här

    Kåldolmar

    1. Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten. Försök att få kålhuvudet att hålla ihop fint. Lägg hela kålhuvudet i en kastrull, täck med vatten och låt det koka upp och sjuda i 10 minuter. Ta upp kålen, låt den svalna något och plocka sedan av bladen så snyggt som möjligt. Skär bort mittnerven och hacka den tillsammans med de blad som går sönder.
    2. Hetta upp en klick smör i en stekpanna, stek lök och den hackade kålen några minuter och ställ dem sedan åt sidan.
    3. Blanda färs, lök- och kålhacket, ströbröd, mjölk, ägg, soja, sirap och fond. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
    4. Lägg en klick smet på kålbladen, vik ihop till täta, fina dolmar. Lägg dem i en ugnsfast form, pensla med smält smör och strö över lite farin och krydda med salt och peppar.
    5. Stek dolmarna i ugn, 30 minuter i 175 grader. Slå på skyn och stek ytterligare 20 minuter i 150 grader.

    Sky

    1. Koka under tiden upp alla ingredienser till skyn.

    Till servering

    1. Servera dolmarna tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka (recept finns på vår hemsida).

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Piripiri-glacerad fläsksida

    Recept

    Stifado

    Recept

    Köttbullar utan lökbitar

    Recept

    Choucroute

    Recept

    BBQ-glacerad fläskkarré med örtkryddad färskost

    Recept

    Köttfärssås, vardag - Bolognese

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera