Indisk färsgryta
Facebook Twitter

Fläskkött, Gryta

Indisk färsgryta

I receptet för Indisk färsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Asian Fond Red and Hot för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.44
    16 röster
    30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 msk olja
    • 1 dl purjolök, strimlad
    • 2 msk vitlök, hackad
    • 2 msk lök, hackad
    • 500 g fläskfärs
    • 2 msk currypasta, t ex tikka masala eller tandoori
    • 2 msk mango chutney
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk tomatpuré
    • 1-2 msk Bong Touch of Taste Asian Fond Red and Hot
    • 6 dl kokosmjölk
    • 2 dl linser, kokta, avrunna
    • 2 dl tomat, färsk, tärnad
    • koriander, färsk

    Gör så här

    1. Hetta upp oljan i en kastrull.
    2. Bryn purjolök, vitlök och lök några minuter.
    3. Lägg i färs, curry, chutney, sambal oelek och tomatpuré, låt det steka ytterligare några minuter.
    4. Slå i fond och kokosmjölk, låt det koka sakta i ca 20 minuter.
    5. Slå i linserna, låt det koka upp och smaka av med salt, peppar och fond.
    6. Strö över hackad tomat och korianderblad.

    Ingående produkter

    NYHET! Asian Fond Red and Hot
    comments powered by Disqus

    Recept

    Grov leverpastej

    Recept

    Kålpudding

    Recept

    Västerbottenpiccata med tomatsås

    Recept

    Dansk fläskstek med knaprig svål

    Recept

    Salamitoast med betor

    Recept

    Raggmunk med fläsk

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera