Hummer & peppargravad lax
Facebook Twitter

Fisk & skaldjur

Hummer & peppargravad lax

I receptet för Hummer- och peppargravad lax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.86
    7 röster
    90 min + 48 timmar i kyl
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g laxfilé
    • 1.5 tsk rosépeppar
    • 1.5 tsk svartpeppar
    • 3 msk strösocker
    • 2 msk salt
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 0.5 dl dill, färsk grovhackad

    Gör så här

    1. Ta bort benen i laxen med liten tång.
    2. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden.
    3. Skär några skåror i laxen på skinnsidan och gnid in kryddblandningen på laxens filésida, avsluta med dillen.
    4. Låt stå i rumstemperatur 1 timme tills socker och saltet smält.
    5. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen.
    6. Skär laxen tunt vid servering.
    7. Numera behöver inte laxen frysas innan gravning. Livsmedelsverket har tagit bort den rekommendationen, härligt!

    Ingående produkter

    Hummerfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Grillad torsk i foliepaket

    Recept

    Grillad fiskfilé med rökig glaze, bakpotatis och avokadodipp

    Recept

    Janssons frestelse

    Recept

    Chawanmushi på 3 sätt

    Recept

    Ljummen lax Latinostyle

    Recept

    Fiskgryta med lax, torsk & räkor

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera