Fisk & skaldjursgryta med dill och saffran
Facebook Twitter

Fisk & skaldjur, Gryta

Fisk & skaldjursgryta med dill och saffran

I receptet för Fisk- och skaldjursgryta med dill och saffran rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.63
    8 röster
    1 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 kg blåmusslor, färska
    • 300 g laxfilé
    • 200 g torskfilé
    • 1 brk kräftstjärtar, skalade
    • 5 st gulbetor
    • 100 g smör
    • 3 st schalottenlök
    • 2 dl vitt vin
    • 1 st fänkål, färsk finhackad
    • 3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 3 dl grädde
    • 3 dl mjölk
    • 1 påse saffran
    • 2 st lagerblad
    • 1 st stjärnanis
    • 1 st citron
    • 1 bit pepparrot, färsk
    • 1 Knippe dill, färsk
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Skölj och rensa musslorna i kallt vatten. Kasta bort de som inte stänger sig när man knackar lätt på skalet eller är skadade.
    2. Dela fiskarna i jämnstora kuber. Salta och peppra.
    3. Skala och dela gulbetorna på fyra, koka de mjuka i lättsaltat vatten. Ställ åt sidan.
    4. Skala och dela schalottenlöken i mindre bitar. Sautera löken i olja utan att ta färg. Tillsätt de avrunna blå musslorna och det vita vinet. Koka det i 3 minuter med lock på eller tills musslorna har öppnat sig. Sila av musslorna och spara vätskan.
    5. Ansa och dela fänkålen i jämnstora bitar. Fräs den i en gryta med smör på medelhög temperatur. Tillsätt musselspadet, Bong Touch of Taste Fiskfond, grädde, mjölk och kryddorna. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning.
    6. Tillsätt fisken och musslorna, låt sjuda i 2-3 minuter eller till fisken är färdig kokt. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
    7. Slunga gulbetorna i brynt smör, smaka av med flingsalt, citronskal och pepparrot. 

    Ingående produkter

    Fiskfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Hummer & saffransmarinerad lax med potatissallad på skaldj...

    Recept

    Vietnamesiska Sommarrullar med räkor

    Recept

    Pasta med lime, chili och räkor

    Recept

    Mandelpotatisplättar med rostad citroncrème och räkor

    Recept

    Fisk i Green Curry

    Recept

    Poké bowl med lax

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera