Julig äppelpaj
Facebook Twitter

Dessert

Julig äppelpaj

I receptet för Julig äppelpaj behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 4.36
    14 röster
    35 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 4 st äpplen, skalade och tärnade
    • 2 msk smör
    • 1 msk farinsocker
    • Smultäcket:
    • 150 g smör, rumstempererat
    • 100 g havregryn
    • 100 g kokos, riven
    • 100 g vetemjöl
    • 2 dl strösocker
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk kardemumma
    • 1 st äggula

    Gör så här

    1. Lägg smör, äpplen och farinsocker i en kastrull, låt det fräsa sakta i några minuter.
    2. Fördela sedan i portionsformar.
    3. Lägg smör, havregryn, kokos, vetemjöl, socker, kryddor och äggula i en bunke och arbeta snabbt ihop en smulig deg.
    4. Smula den över äpplena i ett jämt, smuligt lager.
    5. Baka formarna i 200 grader i ca 15-20 minuter tills de är genombakade och gyllenbruna.

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Ananas med rom & kokos

    Recept

    Hallonsufflé

    Recept

    Grillad Peach Melba

    Recept

    Chokladmousse med passionsfrukt och mandelskorpa

    Recept

    Chokladtryffel med kardemumma och kanel

    Recept

    Lemoncurd med maränger, yoghurt och granatäpple

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera