Kockskolan

Grilla med marinader och glazer

Att grilla är enkelt, tycker nog de allra flesta och alla har sina tricks för att lyckas vid grillen. Ett bra tips för att variera och lyfta smaken på allt från kött och fisk till kyckling och grönsaker är att prova olika marinader och glazer. Här kan du läsa lite mer om grillmästarens bästa vänner. Med rätt förberedelser, härlig marinad och god glaze blir din grillning fantastisk och det är bara att invänta gästernas spontana applåder!

Tips

Det som ska grillas fastnar inte lika lätt om du gnider in det rengjorda gallret med några citronklyftor.

Tips

Grilla inte kylskåpskallt. Då är risken större att det blir torrt. Låt ingredienserna stå framme en halvtimme innan du lägger dem på grillen.

Tips

Glöm inte att torka av marinaden på köttet innan grillning, annars kan det börja brinna!

Tips

Köp en stektermometer och grilla på lite lägre temperaturer, saftigare och mörare råvaror garanteras.

Recept

Grillmarinad, Rödvinsmarinad

Produkter

Lyft smaken med våra fonder